Izvor: B92, 23.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović podržao Labusov predlog

Podgorica -- Predlog Miroljuba Labusa da odvojeno krenu put EU, crnogorski premijer Milo Đukanović je ocenio razumnim.

S obzirom na činjenice da Srbija ima problem sa ispunjavanjem obaveza prema Haškom tribunalu što dodatno usporava taj proces i da i Srbija i Crna Gora imaju problem sa harmonizacijom međusobnih ekonomskih odnosa, Đukanović se slaže s Labusovim predlogom.

"Ako imamo dva vrlo krupna problema od kojih se jedan tiče Crne Gore, a oba se tiču Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda mi se zaista čini vrlo razumnim da se ovo vrijeme prekrati tako što bismo, uz razumijevanje EU, ali i uz usaglašeni zahtjev i od vlade Srbije i vlade Crne Gore, krenuli u proces odvojenog pristupanja EU kroz proces asocijacije i stabilizacije. Ja se iskreno nadam da će g. Labus uspjeti da obezbjedi saglasnost za takav pristup u svojoj vladi što bi bilo veoma važno, veoma ohrabrujuće pred eventualne razgovore sa predstavnicima EU na tu temu", rekao je Đukanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.