Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović najubedljiviji u TV duelu

Podgorica -- Milo Đukanović i Ranko Krivokapić ostavili su povoljniji utisak na javnost u CG od Predraga Bulatovića i Predraga Popovića.

Prema istraživanju koje je sproveo Centar za monitoring (CEMI) na stratifikovanom uzorku od 503 ispitanika iz devet opština, kako prenose Vijesti, Đukanović i Krivokapić povoljan utisak ostavili su kod 67,5 odsto ispitanika, njih 19,6 odsto je o njima imalo nepovoljan utisak, 11,3 odsto nije se moglo opredeliti, a 1,3 odsto nije moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da oceni.

Na pitanje da ocene nastup Bulatovića i Popovića u duelu, 17,5 odsto ispitanika reklo je da su lideri Socijalističke narodne partije i Narodne stranke ostavili povoljan utisak na njih, 65,2 odsto nepovoljan, 15,2 odsto je reklo "ni povoljan ni nepovoljan", a dva odsto nije moglo da oceni.

Pojedinačno, najjači utisak je ostavio Đukanović - 51,5 odsto, zatim Krivokapić - 15,1 odsto, pa Popović - 10,5 odsto i Bulatović - 8,1 odsto, dok je čak 14,2 odsto ispitanika reklo da nisu mogli da ocene.Televizija Crne Gore saopštila je sinoć da je njihov istraživački centar konstatovao da je TV duel, održan u ponedeljak uveče, pratilo oko 80 odsto građana.

Na birališta uz bilo koji lični dokument

Građani Crne Gore na referendumu će moći da glasaju uz bilo koji lični dokument, čak i ako mu je istekao rok važnosti.

Ovo je danas odlučila Republička referendumska komisija. Precizirano je da će građani moći da se identifikuju uz pomoć svakog ličnog dokumenta koji sadrži njihovu sliku i matični broj, saopštio predsednik Komisije František Lipka.

On je kazao da će naredne sedmice biti pripremljen prototip glasačkog listića za referendum koji će biti štampan kad dobije odobrenje od Komisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.