Izvor: B92, 27.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Počeo sam razgovore o razdruživanju sa Srbijom

London -- Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je sa zvaničnicima Srbije započeo razgovore o mogućem rasformiranju državne zajednice. "Evropa ne deluje u skladu sa onim šsto je obećano kada smo potpisali trilateralni sporazum", objasnio je Đukanović za londonski "Fajnenšel tajms" od subote.

Evropske diplomate, međutim, smatraju da je takva Đukanovićeva izjava "udarac nadama EU da će ojačati ekonomsku i političku integraciju regiona", piše "Fajnenšel tajms". "Svako razdvajanje Srbije i Crne Gore moglo bi podstaći secesionističke poteze na Kosovu, kao i u Bosni, gde mnogi Srbi još teže političkom jedinstvu sa Srbijom", prenosi londonski list ocene neimenovanih diplomata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.