Izvor: B92, 15.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Očekujem brzo usvajanje Ustavne povelje

Podgorica -- Predsednik Vlade Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je da očekuje da će krajem ove ili početkom naredne sedmice biti usvojena Ustavna povelja. "Očekujem da će time biti stvorene pretpostavke za konstituisanje institucija državne zajednice Srbije i Crne Gore", rekao je Đukanović. On je dodao da je to u ovom trenutku najvažnije i za Srbiju i za Crnu Goru, kako bi se nakon toga "mogli usredsrediti na ono što su najvažnija reformska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i demokratska pitanja i pitanja evropeizacije Srbije i Crne Gore".

Predsednik Skupštine Crne Gore Filip Vujanović izrazio je očekivanje da će do kraja sedmice biti završen tekst zakona o provođenju Povelje, čime će biti stvoreni uslovi da sednica Skupštine odmah bude zakazana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.