Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đorović nije izvestio o pretnjama"

Beograd -- Potpukovnik Lakić Đorović do sada nije obavestio vojne organe da mu se preti zbog toga što je svedok Tužilaštva u Hagu.

Ministarstvo odbrane to je saopštilo povodom tvrdnji Fonda za humanitarno pravo o navodnom maltertiranju tog potpukovnika zbog statusa svedoka u Hagu. U saopštenju se navodi da Đorović nije obavestio nikoga iz Vojnobezbednosne agencije, Vojne policije ili organa komandovanja u vojsci o tome da mu neko preti, ili na bilo koji način ugrožava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovu bezbednost.

Ministarstvo ukazuje da oni nemaju saznanja da mu bilo ko preti, da ga maltretira ili zastrašuje zbog toga sto je svedok tužilaštva u Hagu.

Ministarstvo odbrane ukazuje i na to da Đorović nije bio uhapšen ili maltretiran 10. aprila 2007. godine, već su ga organi vojne policije priveli tog dana, u skladu sa Zakonom u krivičnom postupku, zbog toga što je odbijao da vrati oružje koje je zadužio u prethodnoj jedinici.

Fond za humanitarno pravo uputio je u ponedeljak pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, sa molbom da zaštiti potpukovnika Lakića Đorovića.

U saopštenju Fonda se navodi da je Đorović, "koji od 2000. godine kada je počeo javno da govori o zločinima na Kosovu za vreme oružanog sukoba, izložen pretnjama po život i sigurnost njegove porodice, ponižavanju i maltretiranju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.