Đorđević sa austrijskim i kineskim ambasadorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević sa austrijskim i kineskim ambasadorom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević i austrijski ambasadorom u Beogradu Johanes Ajgner, danas su, u razgovoru, zajednički konstatovali razvijenost odnosa između Srbije i Austrije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi, te odnose karakteriše saradnja na svim poljima i oblastima koji su u nadležnosti tog ministarstva.

Ministar Đorđević je predstavio planove Ministarstva za naredni period i posebno istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će prioritet biti unapređenje normativno-pravnog okvira, reorganizacija funkcionisanja organizacionih jedinica i ostalih institucija u sistemu, radi potpunog uspostavljanja finansijske kontrole i transparentnosti.

Jedan od glavnih prioriteta biće i unapređenje Inspektorata za rad, sa fokusom na suzbijanje sive ekonomije i sankcionisanje rada na crno. Naglasio je da je da preduzimanje ovakvih mera u interesu svih građana i da će one biti kreirane po uzoru na najbolje evropske prakse, među kojima je i Republika Austrija.

Izrazio je očekivanje da će se u budućnosti sresti sa ministrom za rad, socijalnu pitanja i zaštitu potrošača Republike Austrije i da će saradnja po ovom pitanju biti jedna od tema sastanka.

Ambasador Ajgner je istakao da Republika Austrija podržava Republiku Srbiju na njenom putu ka EU i pokazao zainteresovanost da po pitanju pristupnih pregovora i usklađivanja zakonodavstva sa propisima EU pruže stručnu pomoć i dragocene savete.

Ambasador je posebno izrazio zadovoljstvo zbog novog plana i prioriteta Ministarstva za rad u narednom periodu i istakao spremnost Austrije da pruži maksimalnu podršku i pomoć Srbiji u sprovođenju pomenutih mera.

Sastanku je prisustvovao i ataše za socijalna pitanja i zvanični predstavnik Saveznog ministarstva rada, socijalnih pitanja i zaštite potrošača u Republici Srbiji, Oliver Hiler.

Tradicionalno dobri odnosi Kine i Srbije

Zoran Đorđević sastao se danas i sa kineskim ambasadorom u Srbiji Li Manćangom.

Na sastanku su obostrano istaknuti tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dve zemlje, kao i važnost daljeg unapređenja saradnje na svim nivoima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Đorđević je upoznao ambasadora sa planovima i ciljevima koje želi da postigne u narednom periodu, a odnose se na reorganizaciju Ministarstva radi postizanja finansijske kontrole i transparentnosti.

Poseban akcenat će biti stavljen na unapređenje informacionog sistema i kreiranje softverskog rešenja u cilju umrežavanja svih organizacionih jedinica i institucija koje su u nadležnosti ovog ministarstva, radi stvaranja funkcionalnog sistema, obezbeđivanja najkvalitetnijih usluga za stanovništvo i modernizacije ustanova socijalne zaštite.

Ambasador Li je izrazio spremnost Narodne Republike Kine da pruži podršku Republici Srbiji u sprovođenju planiranih mera, kao i svih aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje odnosa dve zemlje.

Imajući u vidu intenziviranu ekonomsku saradnju i fluktuaciju radne snage, na sastanku se razgovaralo i o zaključivanju sporazuma o socijalnom osiguranju, kao i definisanju novih modaliteta saradnje u oblasti socijalne zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đorđević sa ambasadorom Austrije o EU i saradnji

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2017

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je danas da njegova vlada podržava Srbiju na njenom putu ka EU i pokazao zainteresovanost da joj u tome pomogne, saopštilo je Ministarstvo za rad Srbije posle sastanka ambasadora s ministrom Zoranom Đorđevićem...Đorđević je ambasadoru rekao da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.