Đoković predsedavajući Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković predsedavajući Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, izabran je za predsedavajućeg Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta za naredni jednogodišnji period, na današnjoj sednici ovog tripartitnog tela koga čine predstavnici sindikata, poslodavaca i pokrajinske administracije.

Potpredsednik Đoković je istakao da će se članovi PSES-a koji su predstavnici pokrajinske uprave zalagati za uspešno sprovođenje socijalnog dijaloga i u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu.

"Težićemo ka formiranju socijalno-ekonomskih saveta u gradovima i opštinama u Vojvodini. Pored svih nadležnosti koje imamo i koje su utvrđene zakonom, ovo pitanje bi trebalo da bude jedna od vodećih aktivnosti PSES-a", rekao je Đoković.

Na današnjoj sednici je predstavljena i analiza aktuelnih privrednih kretanja u AP Vojvodini u periodu januar – mart 2018. godine, koju je izneo predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Razmotrena je i inicijativa Unije poslodavaca Vojvodine za izuzimanje preduzetnika od vođenja poslovnih knjiga po sistemu dvojnog knjigovodstva, kao i predlozi za unapređenje rada Poreske uprave, kao i njihova inicijativa za pojednostavljenje poslovanja mikro i malih privrednih subjekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.