Đinping pozvao zemlje BRIKS-a da se suprotstave jednostranim sankcijama

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2022, 16:36

Đinping pozvao zemlje BRIKS-a da se suprotstave jednostranim sankcijama

Kineski predsednik Si Đinping je govoreći na samitu BRIKS-a pozvao zemlje da se bore protiv jednostranih sankcija, te međunarodnu zajednicu da napusti mentalitet Hladnog rata. "Moramo se zalagati za poštenje i pravdu, promovisati međunarodnu zajednicu da bude zaista multilateralna. Moramo zaštititi međunarodni poredak, čija su srž UN i međunarodno pravo, moramo napustiti hladnoratovski mentalitet i konfrontaciju između blokova", rekao je kineski predsednik. On je pozvao zemlje BRIKS-a da se suprotstave jednostranim sankcijama, kao i njihovoj zloupotrebi. „Stoga će velika porodica zajednice sa zajedničkom sudbinom čovečanstva nadmašiti malu grupu hegemona“, dodao je on. Dvodnevni 14. samit BRIKS-a pod predsedavanjem Kine počeo je danas putem video-konferencije. Samitu prisustvuju lideri zemalja članica - predsednik Rusije Vladimir Putin, indijski premijer Narendra Modi, predsednik Brazila Žair Bolsonaro i predsednik Južne Afrike Siril Ramafosa. Samitom predsedava kineski predsednik Si Đinping. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"MORAMO DA ODBACIMO HLADNORATOVSKI MENTALITET" Si Đinping: Zemlje BRIKS da se zajedno suprotstave SANKCIJAMA

Izvor: Blic, 23.Jun.2022

Kineski predsednik Si Ðinping pozvao je danas Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku, članice grupe BRIKS, da se zajedno suprotstave unilateralnim sankcijama i da odbace blokovsko konfrontiranje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.