Đinping: Pružaćemo Srbiji svu materijalnu i medicinsku pomoć

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2020, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đinping: Pružaćemo Srbiji svu materijalnu i medicinsku pomoć

Kineski predsednik Si Đinping se zahvalio Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i srpskom narodu na pomoći koju su pružili kineskom narodu u jeku epidemije i poručio da je Kina sada uz Srbiju. "Pružaćemo Srbiji materijalnu pomoć, uključujući zaštitne materijale i medicinsku opremu i obezbeđivati podršku u nabavci neophodne robe u Kini. Poslaćemo i tim medicinskih stručnjaka u Srbiju da bismo vam pružili pomoć u analiziranju situacije i podelili iskustvo o kontroli i sprečavanju širenja virusa i lečenju obolelih, kako bi se podigao efekat suzbijanja epidemije u Srbiji radi zaštite zdravlja i blagostanja naroda", navodi se u pismu kinesko predsednika Si Đinpinga, prenosi RTS.
Peking: Mi smo čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo, naročito u nevolji moramo da pomažemo jedni drugimahttps://t.co/T1cgfQtXj5
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 19, 2020 Predsednik Đinping je dodao da su Kina i Srbija sveobuhvatni strateški partneri i da čelično prijateljstvo između dveju zemalja i dvaju naroda postaje još čvršće kako vreme prolazi. "Pridajem veliki značaj razvoju odnosa između Kine i Srbije. Verujem da će naše tradicionalno prijateljstvo, koje se poznaje u nevolji, biti ukorenjeno u srcima naroda u toku zajedničke borbe protiv epidemije, a naše sveobuhvatno strateško partnerstvo produbljeno i podignuto na još viši nivo", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine, Si Đinpinga.
RT: U Italiji 627 smrtnih slučajeva u jednom danuhttps://t.co/GLE45cy4HB
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 20, 2020 Građanima Srbije u ime Vlade Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, uputio je iskreno saosećanje uz želju da se oboleli brzo oporave, a epidemija bude pod kontrolom.
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.