Izvor: B92, 17.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đinđić je doneo veru u budućnost

Vašington -- Den Barton je u govoru u Predstavničkom domu Kongresa SAD rekao da je Đinđić srpskom narodu doneo veru u budućnost.

"Kao prvi demokratski izabrani, nekomunistički predsednik Vlade Srbije posle pada Slobodana Miloševića, Đinđić je doneo napaćenom srpskom narodu više od demokratije i slobode - doneo je nadu i snove. On im je obećao bolju budućnost ispunjenu mirom i prosperitetom", rekao je Barton, inače kopredsedavajući Srpskog kokusa.

"Za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve godine provedene u Vladi Srbije, Đinđić je neumorno radio da promeni slike o "nazadnoj" Srbiji. On je sistematski povezivao Srbiju sa zapadnim idealima demokratije, reformi i kapitalizma", rekao je on.

"Na nesreću srpskog naroda Đinđićevo delo je prekinuto metkom ispred njegove kancelarije 12. marta 2003. Sećajući se tog dana, pozivam Predstavnički dom američkog Kongresa da se priseti života i dela Zorana Đinđića, predsednika Vlade Srbije. Pozivam vas da se molimo za bolju i prosperitetniju budućnost građana Srbije i čitavog Balkana", rekao je kongresmen Den Barton.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.