Izvor: B92, 05.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djindjic: Pravosudje i policija nemaju pravo na strajk

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je da pravosudje i policija ne mogu da strajkuju. "Mislim da su budzetski korisnici duzni da uvazavaju stanje u privredi i plate u tom sektoru ne smeju da rastu brze nego u privredi", rekao je Djindjic. "To je gvozdena formula zdravih javnih finansija i ne postoji socijalna grupa koja moze da tu formulu promeni. Mogu svi da daju otkaz sutra. Meni je jako zao, ta formula je uslov normalne drzave i normalne ekonomije. Mi cemo u okviru budzetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogucnosti da razmotrimo mogucnost za povecanje plata budzetskim korisnicima u zdravstvu, u skolstvu, u drzavnoj upravi, ali u okviru budzetskih mogucnosti koje zavise od privrede i nista vise. Strajk nije nikada bio sredstvo da se od ove vlade iznudi nesto sto ne pripada nekome, pa nece biti ni ovoga puta", rekao je Djindjic.

Obilazeci Poljopirvredni Kombinat Beograd u Padinskoj Skeli premijer Djindjic je najavio da ce od sledeceg utorka poceti isplata prve rate poljoprivrednim proizvodjacima koji su svoju psenicu prodali Direkciji za robne rezerve. "Isplata prve rate za psenicu bice oslobodjena poreza za podizanje gotovine od jedan odsto", istakao je Djindjic. Medjutim, seljaci su iskoristili ovu posetu da premijeru upute primedbu na povecanje cene struje i male penzije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.