Đilas traži ostavku Kneževića

Izvor: BKTV News, 23.Feb.2013, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas traži ostavku Kneževića

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas zatražio je od ministra poljoprivrede Gorana Kneževića da podnese ostavku zbog toga što je, kako je naveo, od građana krio informacije o štetnosti mleka i time ugrozio njihovo i zdravlje njihove dece.

“Sve reakcije koje je Ministarstvo poljoprivrede preduzelo zakasnele su i neadekvatne. Ministar je samim povlačenjem mleka iz prodaje priznao da ono nije bilo dobro, a najave o davanju kukuruza iz robnih rezervi poljoprivrednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << trebalo je da se dese pre nekoliko nedelja”, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.
Đilas je dodao da Knežević građanima treba da daje obaveštenja o kvalitetu mleka, merama koje Vlada preduzima da zaštiti zdravlje dece i da zaštiti poljoprivrednike, a da, umesto toga, ministar izbegava odgovornost, zamenjuje teze i optužuje DS zbog objavljivanja informacija o prisustvu štetnog aflatoksina u mleku.
“Ukoliko ministar Knežević sam ne podnese ostavku, pozivamo Vladu Srbije da ga smeni, jer ukoliko to ne učini, biće jasno da su joj fotelje pojedinaca važnije od zdravlja građana”, naveo je Đilas.
U međuvremenu, Srpska napredna stranka saopštila je, da je Vlada preduzela sve mere da zaštiti zdravlje građana i poručila Đilasu da podnese ostavku, zbog “svog kriminalno-političkog delovanja i enormnog bogaćenja, ali isto tako i zbog neodgovornog i po državu štetnog ponašanja”.
“SNS smatra da je Dragan Đilas najveći politikantski licemer na srpskoj političkoj sceni, koji ne samo da ne vodi računa o zdravlju građana Srbije, već namerno ruši srpskog seljaka, srpskog domaćina i srpsku poljoprivredu”, navodi se u saopštenju naprednjaka.
U njemu se dodaje i da, ako neko u ovoj zemlji treba da podnese ostavku, to je Đilas i “poneko od njegovih preostalih malobrojnih podanika”.
“Srpska vlada je preduzimala i preduzeće sve mere da zaštiti zdravlje građana, ali kancer srpskog društva i srpske države svakako nije Goran Knežević, već Dragan Đilas”, zaključuje se u saopštenju SNS.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.