Đilas seo u fotelju

Izvor: Glas javnosti, 20.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas seo u fotelju

ĐILAS: Želja nam je da realizujemo mandat i uradimo konkretne stvari. Ne u kancelarijama, već na terenu. Neću ništa nemoguće obećavati, jer ne koristim velike reči. I dalje će biti mesta za one koji su radili dobro. Od opozicije ću tražiti da predlože svoje predstavnike u upravne odbore javnih preduzeća i u tenderske komisije. VUČIĆ: Želim vam uspešan rad. Ćeraćemo se još, vi ćete se boriti svim sredstvima protiv nas, uključujući i nedozvoljena sredstva, a mi demokratskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i dozvoljenim, svim srcem, bez straha, neporušenog morala

BEOGRAD - Dragan Đilas iz DS-a, posle više od tri meseca natezanja, konačno je juče, zahvaljujući glasovima odbornika SPS-PUPS, ZEB-a i LDP-a zauzeo glavnu gradsku fotelju. Posle gotovo četvoročasovne rasprave, tajnim glasanjem 58 odbornika nove gradske koalicije izabralo je Đilasa za gradonačelnika i podržalo njegov predlog da zamenik prvog čoveka prestonice bude Milan Krkobabić iz PUPS-a, kao i još 13 članova gradskog veća.

U glasanju nisu učestvovali odbornici SRS, koji su napustili salu kako bi prisustvovali sahrani njihovog člana Ranka Panića, koji je preminuo posle teških povreda u sukobu sa policijom na protestu SRS-a. A narodnjačka koalicija je sednicu Skupštine grada napustila neposredno pre glasanja za gradonačelnika.

Predstavnici opozicije kritikovali su formiranje „neprirodne koalicije, tvorevine sazdane na korupciji, nemoralu i isključivoj želji da se dočepa fotelja“, ali je Aleksandar Vučić ipak, čestitao Đilasu i pre izbora. On je ocenio i da će time Beograđani biti prevareni i da će oni to kazniti na narednim izborima.

- Želim vam uspešan rad. Ćeraćemo se još, vi ćete se boriti svim sredstvima protiv nas, uključujući i nedozvoljena sredstva, a mi demokratskim i dozvoljenim, svim srcem, bez straha, neporušenog morala - kazao je Vučić i naglasio da nije tačno da u novoj vlasti ima nestranačkih ličnosti.

NOVI POSLOVNIK, STATUT GRADA...

Na jučerašnjoj sednici odbornici ZEB-a, SPS-PUPUS i LDP-a usvojili su i novi Poslovnik Skupštine grada, a potom izabrali članove Gradske izborne i Administrativno-mandatne komisije. Skupština je verifikovala i mandate šest novih odbornika koji su zamenili odbornike koji su juče izabrani u gradsku vlast. Novi odbornici su Đorđe Bobić, Milan LJubojević i Aleksandra Vučković sa liste ZEB i Mirjana Stojančević, Nikola Nikodijević i Milan Janković sa liste SPS-PUPS. Utvrđen je i predlog za izradu Statuta grada.

SAMO JEDNA DAMA U GRADSKOM VEĆU

Novi članovi Gradskog veća su demokrate Dejan Mali, Darijan Mihajlović, Vladan Šubarević, Zoran Kostić i LJiljana Jovčić. Osim njih tu su i Goran Kreclović i Miroslav Čučković iz G17, Goran Aleksić i Mileta Radojević iz SPS-a, Darko Božić i Slobodan Šolević iz PUPS-a, a Nikolu Pavića i Olivera Glišića predložila je LDP kao nestranačke ličnosti.

LDP PODRŽAVA BRANISLAVA BELIĆA

Govoreći o eventualnom izboru drugog predsednika Skupštine, Ranđić je kazao da LDP podržava da Branislav Belić ostane na toj funkciji. On je naveo da prilikom izbora kandidata za bilo koju funkciju nijedno rešenje ne treba unapred da bude označeno kao privremeno. Ranđić je dodao i da tokom pregovora LDP i DS-a nije bilo reči o mestu predsednika parlamenta.

Vučić je, ipak, još na početku sednice spustio loptu i obećao da radikali neće opstruirati rad Skupštine.

- Nećemo se ponašati kao neko ko je izgubio, iako nam nije lako zbog izborne krađe koja je nastala formiranjem koalicije gospođe sa cvetom u kosi, Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića - rekao je Vučić.

Ubrzo je dobio reč i Dragan Đilas, koji je, predstavljajući program i obrazlažući predlog svog zamenika i članova gradskog veća, poručio da želi da završi započete poslove i zahvalio se predstavnicima DSS-a sa kojima su njegova stranka i G17 plus „zajedno uspešno radili za dobrobit građana“.

Đilas je rekao i da će u gradskoj vlasti i dalje biti mesta za one koji su radili dobro, ali i poručio opoziciji da treba da rade zajedno. Prvi čovek prestonice najavio je i da će od opozicije tražiti da predlože svoje predstavnike u upravne odbore javnih preduzeća i u tenderske komisije.

On je rekao da ne postoje gradske i prigradske opštine, pošto su svi stanovnici građani Beograda, i najavio da će velika pažnja biti posvećena infrastrukturnim objektima.

Đilas je kao jednu od najvažnijih tačaka svog programa naveo borbu protiv korupcije i kriminala.

- Siguran sam da ću, sa zamenikom Krkobabićem i članovima Gradskog veća, uspeti da realizujem ono što smo obećavali i da ćemo opravdati poverenje građana. Ovakva koalicija može da omogući da se poštuje ideja socijalne pravde i da se istovremeno nametne i brži razvoj Beograda. Želja nam je da realizujemo mandat i uradimo konkretne stvari. Ne u kancelarijama, već na terenu. Neću ništa nemoguće obećavati, jer ne koristim velike reči - kazao je i naveo da su pred Beogradom veliki projekti koji treba da se realizuju, a među kojima su Univerzijada, gradnja mostova, kao i brojni projekti u oblasti urbanizma.

Ni ova sednica Skupštine grada nije moglo da prođe bez prepucavanja vlasti i opozicije, te su odbornici DSS-a prve minute iskoristili za negodovanje i kritiku predsednika Skupštine Branislava Belića, jer nisu dobili poziv za konsultacije koje su održane uoči sednice.

Najpre se mikrofona prihvatio odbornik DSS-a Andreja Mladenović, naglasivši da „ne pamti da se tako nešto ikada desilo“.

Narodnjaci su iskoristili priliku i da prozovu Belića da se izjasni da li će podneti ostavku na funkciju predsednika gradske opštine Savski venac i ako ne, kako će uspeti da istovremeno obavlja te dve funkcije.

Mladenović je optužio SPS da je prevarila građane tvrdeći da je reč o manjinskoj podršci LDP-a, dok je, ustvari reč o pravoj koaliciji.

Aleksandar Antić iz SPS „pravdao se“ da je podrška LDP-a „čin okretanja u pravcu budućnosti“.

- Nismo se politički slagali o mnogim pitanjima, ali kada su u pitanju gradske vlasti ne moramo da postanemo i politički istomišljenici - kazao je Antić i poručio da SPS može da sarađuje sa LDP-om i da će SPS „unaprediti funkcionisanje vlasti“.

I odbornik LDP-a Dejan Ranđić rekao je da ta stranka ne učestvuje u vlasti, već samo pruža podršku i da se nada da će u narednom periodu na bitan način učestvovati na kreiranju gradske politike i razvoju Beograda.

On je naglasio da Nikola Pavić i Oliver Glišić, koji su juče na predlog LDP-a izabrani za članove gradskog veća, nisu članovi ove stranke.

divno, divno, divno.... djilase majstore....... smradikali opet rone suzice... nista lepse od toga... luzeri smradikalski, opet ste pukli... idite, bre, u juznu osetiju ili pak abhaziju, mozda tamo pobedite na izborima, ovde vam je unapred zagarantovan poraz i na predsednickim izborima, i na izborima za gradonacelnika... od 2004 pa zauvek...

Povraca mi se cim vidim ovog Djilasa. Taj covek nije zasluzio mesto graonacelnika, ali je nametnut i ne moze niko nista da uradi. Sramota. Mi nismo glasali za ovakvu koaliciju, niti za Djilasa. Volja gradjana u ovoj zemlji nista ne znaci, bitno je da se maznu pare i da se otme sto vise moze.SRAMOTA!

Dabogda unjoj i zavrsio!

Pa da nije on onda bi to bio Vucic.

I naslov bi opet bio isti jer neko mora da zavrsi u fotelji !!!!

Pa pokojni Neša Bogdanović će dobiti nadimak "Pošteni", kad ovaj gubar opustoši naše polje. Bivši gradonačelnik sa svojih napljačkanih 30-tak miliona, biće zaboravljen kao mali ulični džeparoš i šibicar. Kao ono, umeo je da ponekad ukrade na kantaru...

Ha, ha, samo grizite muda gubitasi i zohari, gde moze Beograd da pripadne seljacima i primitivcima? Idite bre na jug Srbije i u zatucana sela, pa tamo budite upravnici zadruga :-)

Е мој "паметни Србине" па то се управо и десило,на чело града дошао је хоштаплер и лопов, још каже да че се борити против корупције и криминала, нек онда сам оде у ЦЗ и заузме челију е онда чу му веровати да се бори против корупције и криминала.

Ma nisi mi ti pametan Srbin. Vise licis na kocijasa.

E, svi ovi što se raduju sedanju Đilasa u gradonačelničku fotelju neka odu u njegov Multicom i neka pazare printer pa neka se lepo provedu gledajući i slušajući mašinu koja nema sve delove, skače i pravi buku kao nenormalna! Ja pazarila i sve mi se čini da sam bacila pare. Kakve stvari će tek da nam uvaljuje videćemo!

P.S. Nisam član ni jedne partije, ni pozicione ni opozicione, tek da se zna!!!

Пробајте да се рекламирате на некој од телевизија мимо "господина" Ђиласа.

...Citam komentare ...Strasno je da se Srbi dele i na "seljake" i "gospodu " . Ko to uzima za pravo da nekoga naziva seljakom , tera ga kojekuda ? Zar misli njegov pateticni ego da je specijalan ako seta beogradskim ulicama , ode da bi bio vidjen na neku kulturnu manifestaciju /?

Za 26 godina izadjoh vise nego prosecan Mjujorcanin u pozrista , koncerte , opere , izlozbe ....Procitah brda knjiga {jer sam usamljeniji nego tamo ---sve na engleskom , jel' te ] i zovite me srpskim seljakom ---ne da mi ne smeta , nego mi i godi . Ja imam dovoljno zaradjene kulturne kompenzacije , dovoljno poredjenja izmedju ljudi ---te vidim gde ima vise ljudskosti--- aTO SE RACUNA

Jadnici malogradjani tamo ne znaju [ nisam ni ja znao pre 3 decenije ] kakve sve seljacine postoje ovde ...seljacine po rznim osnovama --pocev od onih koji se izuvaju u vozu i smrde im noge , a bas ih briga za okolinu , onih sto jedu na javnim mestima pa ostave svinjariju , onih sto puste najglasniju muziku u 3 nocu , ma da ne nabrajam ......

Ziveo SRPSKI SELJAK --

Kao zena bolje se zamisli kakav bi ti gradonacelnik bio onaj koji drzi svoju zenu pod kljucem i pusta je da ide da se nadje sa drugaricama samo kada njemu odgovara. To naravno ne vazi za njega, jer je on musko. Radi se o Vucicu (njegovo licno hvaljenje u intervjuu), pa neka vam radikali onda uvedu neku vrstu srpskog talibana :-)

E ovaj ce sigurno uci u istoriju. Bice na prvom mestu po pljacki Beograda i otimacini. Gradsko zemljiste, privatizacija, nekretnine ... auuu, premasice Bogdanovica. Lepo nam ga tutnuse!

Ovo je dokaz da se volja gradjana uopste ne postuje. Niko mi ne moze dokazati da je ovog lopova birala vecina Beogradjana. Skupili se kurta i murta, napravili koaliciju i na silu postavili gradonacelnika. Djubrad!

Šta je radikalci nemate više ni za internet?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.