Đilas predsednik beogradskog DS-a

Izvor: B92, Tanjug, 31.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas predsednik beogradskog DS-a

Beograd -- Gradski odbor Demokratske stranke ponovo je izabrao Dragana Đilasa za svog predsednika. Gradonačelnik Beograda najavio je dalji razvoj glavnog grada.

Pod parolom "beograDSka rešenja", demokrate su predstavile rezultate vlasti u glavnom gradu i najavile izgradnju dva mosta, novih škola, obdaništa i domova zdravlja. Demokrate poručuju da Beograd može da pokrene i razvoj ostatka Srbije.

Beogradske demokrate u glamuroznoj atmosferi na svojoj Osmoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izabrali su svoje novo - staro rukovodstvo.

Multimedijalni spektakl, elektronsko glasanje i sjajni papiri zasmetali su lideru demokrata Borisu Tadiću koji je svoje stranačke kolege ukorio i zatražio od njih da politiku vode štedljivije, na "beogradski način".

"Nadam se da sledeći put zapisnik na beogradskoj konferenciji neće biti štampan na kunstdruku koji je skup već će biti štampan na ofset papiru koji će biti jeftin. Dajem tu malu jasnu primedbu kako svugde može da se uštedi i kako nije potrebno da sve deluje skupo i berićetno da bi bilo snažno i moćno”, poručio je Tadić.

U trci bez protivkandidata, za predsednika gradske organizacije reizabran je Dragan Đilas koji je svoje stranačke kolege upoznao sa planovima u sledećem mandatu.

"Most na Adi Ciganliji se gradi, 'kineski’ most počinje sledeće godine, 12 obdaništa, dve nove škole ćemo sad da otvorimo a dve ćemo da napravimo, dva nova doma zdravlja, mnogo metara kanalizacije i vodovoda - to je ono čime se mi bavimo”, najavio je gradonačelnik Beograda.

Predsednik stranke očekuje od beogradskog odbora da pobedi na sledećim izborima, ali se i kritički osvrnuo na urbanističko stanje u gradu i slučajeve koji su u poslednje vreme uzdrmali javnost.

"Kada u Beogradu danas donesete jednu pogrešnu urbanističku odluku, kada u Beogradu danas nikne jedan ogroman objekat koji umesto da je velelepan i iskazuje naš ukupni potencijal, karakter i kulturu našeg naroda, kada takav objekat svedoči o nečem sasvim drugom, o urušavanju osnovnih vrednosti, kriterijuma onda to nije loše samo za nas građane Beograda, nego to ostaje kao nerešiv problem za sve buduće investitore”, naveo je on.

Demokrate su se na skupštini podsetile da njihova stranka daje predsednika, premijera, gradonačelnike tri najveća grada i vrši vlast u više od 120 opština u Srbiji.

Podršku su i ovoga puta dobile od svojih koalicionih partnera - G17 plus, SPS-a, PUPS-a, SDP-a i SPO-a. Jedino je izostao LDP, stolica namenjena za Dejana Ranđića iz gradskog odbora te stranke ostala je prazna budući da je njegova stranka danas takođe imala sednicu Gradskog odobora, o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.