Đilas predsednik beogradskog DS-a

Izvor: B92, 18.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas predsednik beogradskog DS-a

Dragan Đilas (Beta)

Beograd -- Za organe Gradskog odbora glasalo oko 56 odsto članova stranke, Dragan Đilas dobio podršku 96 odsto izašlih.

Na jučerašnjim neposrednim izborima za organe beogradskog odbora Demokratske stranke, za predsednika Gradskog odbora Beograda izabran je Dragan Đilas. On je ponovo izabran za lidera beogradskih demokrata, pošto je podneo ostavku posle republičkih izbora održanih 21. januara na kojima je Srpska radikalna stranka u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojila više glasova od DS-a.

Đilas je izjavio da će tokom dvogodišnjeg mandata raditi za dobro svih Beograđana. Izbor je "priznanje za sve što sam sa svojim timom radio u prethodnih sedam-osam meseci i zato ću s gradonačelnikom Nenadom Bogdanovićem nastaviti da radim na sprovođenju niza akcija usmerenih na poboljšanje uslova života svih Beograđana, najviše u oblasti zdravstva i brige za najmlađe i najstarije sugrađane", rekao je on.

Na partijskim izborima DS-a izabrano je i 15 članova stalnog sastava Gradskog odbora kao i organi opštinskih odbora Grocke, Zemuna, Lazarevca, Obrenovca, Mladenovca i Savskog venca.

Prema Pravilniku o neposrednim izborima u DS-u, za uspeh izbora bilo je neophodno da na glasanje izađe više od 30 procenata članova gradske organizacije.

Novoizabrani stranački organi vodiće DS u Beogradu u naredne dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.