Izvor: S media, 06.Maj.2013, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas poručio Dačiću i Vučiću: Zaustavite Dinkića! (VIDEO)

Đurđevdan je krsna slava i Demokratske stranke, koju je obeležila u Kosjeriću. Tom prilikom predsedik DS Dragan Đilas pozvao je Dačića i Vučića da zaustave Dinkićevu pogubnu ekonomsku politiku.

Povod su i lokalni izbori koji će, osim u ovoj opštini, 26. maja biti održani i u još 16 drugih širom Srbije. Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas pozvao je premijera i prvog potrpedsednika Vlade da zaustave dalje sprovođenje pogubne ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << politike Mlađana Dinkića, koja će Srbiju gurnuti u bedu i siromaštvo do kraja godine.

“Ekonomska politika koju sprovodi ova vlada dovela je do toga da i pored zaduženja od četiri milijarde u poslednjih sedam meseci para u budžetu nema dovoljno za plate i penzije. Plate su nominalno pale za 7,5 odsto, prihodi od PDV su niži za 16, a u martu ove u odnosu na prošlu godinu promet u maloprodaji beleži pad od 18 odsto. Po prvi put ova zemlja ima deficit u poljoprivredi u razmeni sa inostranstvom”, naglasio je Ðilas.

"Ove zakone sada koji se donose, mere, pokazuju odsustvo svake ideje, pokazuju da je budžet pre šest meseci napravljen nerealno i pogrešno, kao što smo i govorili. Da je deficit ogroman, da se ne može ovako dalje, a da se deo tog deficita promenom ovih zakona prebacuje na lokalne samouprave. Osim centralne kase koja je prazna, isprazniće se kase gradova i opština koji služe, pre svega, da se sufinansira i obdanište i socijalna pomoć i prevoz. Standard ljudi će biti katastrofalan", naveo je Đilas.

(Tanjug)

Foto: BetaPhoto/Nenad Stojanović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.