Izvor: S media, 20.Sep.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas odabrao potpredsednike: Pajtić, Šapić...

Dragan Đilas, aktuelni zamenik predsednika Demokratske stranke i još nezvanični pretendent za novog lidera demokrata, okupio je dobar deo tima koji će se zajedno s njim kandidovati na Izbornoj skupštini DS u novembru.

Kako saznaje Danas, kandidati za potpredsednike DS koji će sa Đilasom ući u unutarstranačku izbornu utakmicu su Bojan Pajtić, kao predstavnik Vojvodine, Jovan Marković iz centralne Srbije i Aleksandar Šapić, predstavnik Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ostalo je nerešeno pitanje s kim će Đilas ispuniti obavezu iz Statuta DS da među potpredsednicima mora biti bar jedna žena. Ružica Đinđić i Milica Delević su, kako nam je rečeno u DS, odbile njegov poziv, pa je ambiciozni gradonačelnik Beograda odlučio da se obrati književnici Vidi Ognjenović. Ipak, male su šanse da će se jedna od najbližih Tadićevih saradnica iz „stare“ DS prikloniti njegovom najvećem rivalu.

Imena ljudi koje Boris Tadić pokušava da okupi oko sebe u trci za ostanak na poziciji prvog čoveka DS još su nepoznanica, a više njih mu se navodno zahvalilo na pozivu. S druge strane, oko njega se okupljaju neki od jačih lokalnih odbora demokrata. Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, opštinski odbori Savski venac i Stari grad sa teritorije grada Beograda odlučili su da podrže Tadića.

Gradski odbor DS u Požarevcu na sednici održanoj u sredu 19. septembra većinom glasova takođe je prelomio da podrži kandidaturu Borisa Tadića za predsednika DS na Izbornoj skupštini 10. novembra.

Požarevački odbor ima 73 člana, a na sednici na kojoj se birao kandidat za predsednika bilo je 58 prisutnih. Od toga, njih 40 glasalo je za Tadića, 12 za Đilasa, dok je šestoro bilo uzdržano. Tadića je predložio predsednik Gradskog odbora DS Žarko Pivac, a Đilasa predsednik Okružnog odbora DS za Braničevski okrug Goran S Petrović.

(Danas)

FOTO: DS

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Đilas izabrao potpredsednike

Izvor: Kurir, 20.Sep.2012

Zamenik predsednika Demokratske stranke okuplja tim koji će se zajedno s njim kandidovati na Izbornoj skupštini DS u novembru..Kandidati za potpredsednike Demokratske stranke, koji će sa Draganom Đilasom ući u unutarstranačku izbornu utakmicu su Bojan Pajtić, kao predstavnik Vojvodine, Jovan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.