Izvor: B92, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas direktor Kancelarije za NIP

Beograd -- Vlada Srbije donela Uredbu o Kancelariji za Nacionalni investicioni plan, ministar bez portfelja Dragan Đilasa na njenom čelu.

Doneta je i odluka o obrazovanju Saveta za NIP, koji čine ministri finansija, ekonomije i regionalnog razvoja, energetike i rudarstva, infrastrukture i zaštite životne sredine.

Na sednici je doneta odluka o osnivanju Nacionalnog saveta za saradnju s Međunarodnim tribunalom za krivično gonjenje odgovornih za teška kršenja međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << humanitarnog prava na teritoriji SFRJ od 1991. (Savet za saradnju s Hagom) i doneta je Uredba o osnivanju Kancelarije Saveta.

Vlada Srbije potvrdila je danas postavljenje ambasadora u Rusiji, Španiji, Portugaliji, Slovačkoj i Kanadi, izjavio je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

On je rekao da imena ambasadora nisu tajna, ali da diplomatski kodeks nalaže da se ona ne saopšte dok predsednik Republike ne potpiše ukaze o tome.

Đelić je rekao da je imenovan i šef Misije Srbije pri OEBS-u u Beču.

Vlada je donela Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija i Uredbu o korišćenju sredstava za subvencije proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za period januar-jun 2007.

Na sednici je usvojen Program o izmenama i dopunama Programa o rasporedu korišćenja sredstava subvencija javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama u oblasti rudarstva za period januar-jun 2007.

Na sednici su postavljeni i državni sekretari u ministarstvima, pa su u Ministarstvu odbrane za državne sekretare postavljeni Igor Jovičić i Aleksandar Miščević.

Za državnog sekretara u Ministarstvu finansija postavljen je Slobodan Ilić, a u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo postavljen je Milenko Cvetinović.

Za državne sekretare u Ministarstvu vera postavljeni su Nevena Vitošević-Đeklić i Milan Brdar, a za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Mirko Stefanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.