Đilas: Ne nameravam da dam ostavku

Izvor: B92, 29.Jun.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ne nameravam da dam ostavku

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je "daleko od svake pomisli" da podnese ostavku na gradonačelničku funkciju, jer poštuje glas i volju građana.

Đilas je napomenuo da će takav stav braniti u svim institucijama države i u DS i dodao da je "na volji" svakoj politici da pokaže moć i nipodaštavanje volje Beograda.

"Dokle god se budem bavio politikom ta volja će biti moj program rada. Ako neko hoće da me smenjuje, zna gde može da me nađe", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Đilas.

"Daleko sam od svake pomisli da podnesem ostavku na mesto gradonačelnika Beograda. Ne zato što mi je važna funkcija, već zato što poštujem glas i volju gradjana", kaže Đilas.

Đilas je podsetio da je beogradska koalicija i njena višegodišnja formula upravljanja gradskim poslovima uspešno prošla "overu" na izborima.

"Ako postoji političar i politika kojima nisu važni glas gradjana i rezultati Beograda, neka me takva politička matematika i takvi političari smene. Beogradjani će znati da ih nisam izdao i da poštujem svaki dobijeni izborni glas, bez obzira da li potiče od simpatizera demokrata ili je iz tranštranačkih krugova", rekao je Djilas, koji je i zamenik predsednika Demokratske stranke.

Đilas je dodao da stoga pozdravlja principijelnost njegovog "socijalističkog" partnera i kolege Aleksandra Antića.

"Uvažavam i cenim njegov stav da nema razloga, bez obzira na republički rasplet, za promenu zajedničke, pobedničke beogradske formule saradnje SPS, PUPS, JS, SDPS i DS na vodjenju i unapredjenju gradskih poslova", istakao je Đilas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.