Đilas: Besmislica da sam milijarder

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Besmislica da sam milijarder

Predsednik DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odbacio je kao “potpunu besmislicu” navode da je “težak” milijardu i 200 miliona evra i naveo da ne zna kolika je dobit njegove kompanije Multikom grup od 2005. godine.
“Ne znam napamet kolika je dobit. Ja sam 2005. godine preneo upravljačka svojstva. O tome ne želim da pričam, podaci su javni, firma je veoma uspešna. Rekao sam još 1992. godine da ću da uđem u politiku kada budem dovoljno finansijski nezavisan tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << niko ne može da utiče na mene”, rekao je Đilas u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji B92.
Na pitanje da li je toliko nezavisan da je Multikom grupa od 2005. godine do 2011. godine imala prihod od milijardu i 200 miliona evra, Đilas je odgovorio da je to “potpuna besmislica”.
“Nikada nisam tužio medije niti ću, samo pozivam one koji pišu takve stvari pogledaju svoje pozicije, većina njih ima decu, pa neka razmišljaju o tome kada kažu za nekoga da ima milijardu evra na koji način ugrožavaju bezbednost njegove porodice i dece”, rekao je Đilas.
Đilas je dodao da mora da se bori protiv “kriminalizacije” koja je na delu. “Pomislim ponekad da sam budala, jer kada smo otvarali firme u Sarajevu, Tirani, Banjaluci, Zagrebu i Ljubljani, uvek smo stavljali da je vlasnik firma iz Beograda, a nismo stavljali Sejšele, Belize i krili se, nego smo svu dobit donosili ovde i plaćali porez, ali sam na to ipak ponosan”, rekao je Đilas.
Đilas je pozvao dramskog pisca i poslanika Demokratske stranke Srbije Sinišu Kovačevića da mu se izvini.
“Siniša Kovačević kaže da Đilasova firma ima sve sekunde na RTS-u narednih pet godina, a nema, nego nema ni četvrtinu i to samo za ovu godinu. Očekujem da se Siniša Kovačević, ako je ozbiljan čovek, izvini i kaže da je imao pogrešne podatke. Ako to ne uradi, znači da je znao i tada da laže, pa mu nije smetalo”, rekao je Đilas.
Đilas je naveo i da nije poenta u tome da li je gradski menadžer Aleksandar Bijelić kupio džip ili ne, nego da li je kupio legalno ili ne.
“Ne postoji džip o 100.000 evra, plaćen je 54.000 evra, prijavio je ušteđevinu od 118.000 evra, prodao je auto, doplatio… sve je platio potpuno legalno, danas ima 25.000 evra manje, i šta je tu problem”, rekao je Đilas.
List Kurir objavio je da je Bijelić kupio luksuzni džip “bmw x5″.
“Nisam bio vlasnik Presa”
Đilas je ponovio da nije bio suvlasnik lista Pres, jer je posao njegove firme takav da nikada ne može da bude vlasnik medija. “Završio sam tu priču”, rekao je Đilas.
Izvor: Vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.