Izvor: B92, 10.Feb.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đifoni: Olakšati dijalog na severu

Priština -- Ambasador Italije na Kosovu Mikele Đifoni, koji je imenovan za predstavnika EU na severu Kosova, kaže da će njegova uloga biti da olakša dijalog zajednica.

Italijanski diplomata je kazao da neće igrati ulogu posrednika između Prištine i Beograda, ali bi pomogao u dijalogu o vitalnim pitanjima u vezi sa zajednicama na severu Kosova, i da bi takav dijalog uključio sve relevantne strane, uključujući i Beograd.

Đifoni je, kako prenose prištinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << elketronski mediji, kazao da ima nameru da dijalogom depolitizuje pitanja i rešava ona koja se odnose na svakodnevni život građana.

Beograd je prihvatio otvaranje "Kuće EU" na severu Kosova, ali ne prihvata pojekat strategije za sever koji su pripremili kosovska vlada I Medunarodna civilna kancelarija Pitera Fejta.

Tim predlogom se predviđa integrisanje severa Kosova u kosovski sistem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đifoni moderator EU na severu Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2010

Ambasador Italije na Kosovu Mikele Đifoni, koji je imenovan za predstavnika Evropske unije na severu Kosova, izjavio je da će njegova uloga biti da olakša dijalog između zajednica...Italijanski diplomata je kazao da neće igrati ulogu posrednika između Prištine i Beograda, ali bi pomogao u dijalogu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.