Đentiloni: Odnosi Italije i Rusije trebaju biti vraćeni na prethodni nivo

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2016, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đentiloni: Odnosi Italije i Rusije trebaju biti vraćeni na prethodni nivo

Odnosi između Italije i Rusije bi trebalo ponovo da se vrate na nivo kao što je nekad bio, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Paolo Đentiloni.

On je na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa vicepremijerom Rusije Arkadijem Dvorkovičem nakon 14. zasedanja Rusko-italijanskog saveta za ekonomsku, industrijsku i finansijsku saradnju u Rimu, rekao da odnosi dveju zemalja nose istorijski karakter.

„Činjenica da smo organizovali ovaj susret već daje pozitivan signal, koji potvrđuje tradicionalan pristup italijanske Vlade u kontekstu komplikovanih odnosa Rusije i EU“, istakao je Đentiloni i podsetio da je Rim oduvek pozivao na otvoreni dijalog sa Moskvom. On je dodao da Italija smatra neophodnim da se na celokupnu situaciju dodaju i ekonomski odnosi, budući da je ruska politika uperena ka diversifikaciji ekonomije i daje mogućnost da se razvijaju odnosi ne samo u oblasti energetike već i u poljoprivredi, medicini, nauci i industriji.

Prilikom susreta dvojice zvaničnika potpisan je i Sporazum o turizmu i kulturi, čime se daje novi impuls stvaranju uslova za dolazak ruskih turista u Italiju, ali i za odlazak Italijana u Rusiju, zaključio je Đentiloni.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.