Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić u Lisabonu, Tadić sutra

Lisabon -- Srbija će do kraja godine ratifikovati i potpisati Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji sa Unijom, kaže Božidar Đelić.

Đelić je tokom posete Portugalu istakao da je u razgovorima u Briselu završen tehnički deo posla oko toga i izrazio uverenje da će poslednji uslov za potpisivanje, intenziviranje saradnje sa Haškim tribunalom biti otklonjen do sledeće posete Beogradu glavnog tužioca Karle del Ponte, 24. septembra.

Potpredsednik srpske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da je sa portugalskim državnim sekretarom za liberalizaciju viznog režima Žoze de Magaljaišem dogovorio tehničku pomoć u liberalizaciji viznog režima.

Portugal je pružio tehničku pomoć novim članicama Evropske unije, Rumuniji i Bugarskoj u stizanju na belu šengensku listu, dodao je Đelić i istakao da će jedna portugalska delegacija, koja radi u tom sektoru, posetiti Srbiju do kraja godine.

Đelić je precizirao da su za Srbiju iskustva Portugala vrlo interesantna jer je ova zemlja pokazala kako se pridruživanje Evropskoj uniji može iskoristiti za dobrobit sopstvenog naroda.

Potpredsendik srpske vlade i predsednik Srbije Boris Tadić, koji stiže sutra u Lisabon, sastaće se sa predsednikom Portugala Anibalom Kavako Silvom i predsednikom parlamenta Žaime Gamom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.