Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: mnogo šta će biti urađeno u narednim danima

Beograd -- Republički ministar finansija Božidar Đelić je u subotu izjavio da detaljno ispituje ceo događaj oko vraćanja novca na ime poreza na ekstraprofit "BK Kompaniji". Đelić je kazao da ceo slučaj oko vraćanja novca na ime poreza na ekstraprofit "BK grupi", što je usledilo posle odluke Vrhovnog suda Srbije, doživljava "veoma duboko". "Ono što se dešava neće ugroziti budžet Republike Srbije. Imajući u vidu odluku Vrhovnog suda i njene pravne posledice izuzetno sam nezadovoljan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i tokom celog postupka, i u ovom trenutku veoma široko i duboko se konsultujem da vidim da li je sve urađeno i od strane suda i od poreske uprave na valjani način. Naravno, ukoliko ustanovim da tu nešto nije bilo u redu, to će snositi neke konsekvence. Što se tiče Karića, postupak se nastavlja i videćete u danima koji dolaze da se i aktivira. Svi drugi postpuci su manji i nema razloga za bojazan za naše budžetske korisnike. Pravna posledica odluke Vrhovnog suda kako je poreska uprava odlučila, predstavlja jedan i po dan prihoda budžeta Republike Srbije", rekao je Đelić.

Ministar Đelić je začuđen i činjenicom da je Vrhovni sud takođe poništio odluku kojom je oduzeta dozvola za rad Karićeve Astra banke: "U nekoliko dana sud vraća pare i banku Kariću. Zašto? Kako? U odluci piše u ime naroda' - nisam baš siguran u to. Ja ću u minutima, danima i nedeljama koje dolaze, ne smem da kažem mesecima jer ne mogu biti siguran u to da ću biti ministar finansija, uraditi apsolutno sve što je u mojoj moći da se taj novac naplati, budite uvereni u to." U Narodnoj banci Srbije, kažu da su primili presudu Vrhovnog suda Srbije o poništenju rešenja o oduzimanju dozvole za rad Astra banke, ali i dodaju da to ne znači da će Astra banci omogućiti dalji rad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.