Izvor: Blic, 25.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Srbija učinila sve da ispuni obaveze

Srbija je hapšenjem Radovana Karadžića uradila sve što je bilo u njenoj moći da bi isupnila svoje međunarodne obaveze, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.



"Od Srbije se očekivala akcija, a sada Srbija očekuje akciju od EU i SAD", rekao je Đelić za britanski dnevnik "Fajnenšel tajms".

On je dodao da je Srbija ozbiljna i kredibilna zemlja koja očekuje da bude ozbiljno shvaćena u pitanjima važnim za nju, kao što je Kosovo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema pisanju "Dejli telegrafa", ako Srbija želi da napreduje prema članstvu u EU mora u Hag da izruči i Ratka Mladića koji je, posle hapšenja Karadžića, sada najtraženiji haški begunac.

Srpske službe bezbednosti naglašavaju da će hapšenje generala Mladića biti daleko teže od hvatanja Karadžića i da je veliko pitanje da li će on dozvoliti da bude uhapšen živ, prenosi ovaj list.

"Dejli telegraf" navodi da će povratak ambasadora u zemlje EU, koje su priznale Kosovo, što je juče odlučila Vlada Srbije, predstavljati pravi trijumf za Brisel.

"Taj potez označava brzu i duboku promenu političkog kursa Beograda, samo pet meseci pošto su demonstranti zapalili američku Ambasadu. Nove srpske vlasti članstvo u EU postavile su kao svoj prioritet i, kako navode srpski zvaničnici, čine sve da Srbija do kraja godine dobije status kandidata za učlanjenje", piše "Dejli telegraf".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.