Đelić: Srbija ratifikuje SSP sa Kosovom u svom sastavu

Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Srbija ratifikuje SSP sa Kosovom u svom sastavu

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je danas da je paragrafom šest Predloga rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji, koju je Vlada juče usvojila, "jasno stavljeno do znanja" da Srbija ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Kosovom u svom sastavu i da će ući u EU sa Kosovom.



"To je način na koji ćemo istovremeno ući u Evropu i braniti naš teritorijalni integritet", istakao je ministar nauke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i tehnološkog razvoja u izjavi novinarima u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

On je naglasio da "Srbija nikada neće priznati Kosovo, Srbija nikada neće trgovati Kosovom zarad brže evropske integracije, Srbija nikada neće pristati da bude ucenjena na bilo koji način".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.