Đelić: Primena SPP od septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Primena SPP od septembra

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da očekuje da će u septembru u potpunosti biti odblokirana primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a da bi taj dokument Skupština trebalo da ratifikuje tokom ove ili iduće sedmice. Đelić je rekao da očekuje da će nedavno hapšenje haškog optuženika Stojanina Župljanina omogućiti da naredni izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom bude pozitivan. Prema njegovim rečima, svima u novoj vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jasno da bez saradnje sa Haškim tribunalom nema nastavka evropskih integracija.

"Dokaz da Hag neće biti problem je i to što hapšenje Stojana Župljanina nije sprečilo formiranje naše koalicije", naveo je potpredsednik Vlade, koji je i ministar za nauku i tehnološki razvoj.

Đelić je istakao da formiranje Vlade sa socijalistima i "nacionalno pomirenje" ne znači i amneziju.

"Nema nikakve moralne ekvivalencije između (Slobodana) Miloševića i (Zorana) Đinđića i tu ni za koga iz Demokratske stranke nema dileme", kazao je Đelić. On smatra da bi za celu Srbiju bilo korisno da vlast na republičkom nivou i u Beogradu bude koherentnta.

"To je jedino logično rešenje pošto Beograd treba da bude motor i pokretač cele Srbije", naveo je Đelić.

On je rekao da je duboko uveren da će Vlada biti koherentna jer je, kako je naveo, evropska budućnost Srbije nešto oko čega su se okupile brojne stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.