Đelić: Pozitivni signali Holandije

Izvor: B92, Tanjug, 14.Nov.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Pozitivni signali Holandije

Beograd -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da postoje povoljni signali iz Holandije da bi ta zemlja mogla da pristane na primenu trgovinskog sporazuma EU sa Srbijom

On kaže da i pored toga moramo "biti oprezni" i sačekati izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca.

Đelić je rekao da je Donji dom holandskog parlamenta dao mogućnost ministru spoljnih poslova Maksimu Ferhagenu da na osnovu predstojećeg izveštaja Bramerca proceni da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saradnja Srbije sa Haškim tribunalom na takvom nivou da bi Holandija mogla da se priključi evropskom konsenzusu oko primene Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Ističući da je novi dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak za Srbiju, Đelić je napomenuo da bi ipak "morali biti oprezni".

"Moramo biti oprezni, moramo da sačekamo izveštaj Bramerca, ali sigurno je da je novi dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak za našu zemlju. Ali, sačekajmo da vidimo izveštaj Bramerca da bi dalje to razmatrali", rekao je Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.