Đelić: Očekujem uskoro formiranje proevropske Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Očekujem uskoro formiranje proevropske Vlade

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je da je uveren da će se uskoro stvoriti skupštinska većina za formiranje proevropske vlade koja će moći da u miru radi na odbrani Kosova. On je precizirao da svoje uverenje temelji na tome da je stvorena skupštinska većina od 142 poslanika koja će glasati za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije sa Evropskom unijom.

"Tu računamo one koji su se jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odredili prema tom sporazumu a ne one koji su ga ranije kritikovali, a sada se premišljaju", naveo je Đelić.

On je dodao da bi, i pored svih nesuglasica u vezi sa SSP-om, najbolje bilo da se o tom važnom pitanju za građane Srbije stvori potpuno nacionalno jedinstvo, pa da dokument bude ratifikovan jednoglasno ili

aklamacijom.

Komentarišući to što radikali i narodnajčka koalicija tvrde da i oni imaju većinu za formiranje nove vlade, Đelić je ocenio da je reč o marketingu onih koji ne mogu da se pomire sa svojim izbornim porazom.

"Zvanični razgovori o formiranju vlade počeli su konsultacijama kod predsednika Republike, sve što se događalo pre toga je marketing stranaka koje su na ovim izborima izgubile podršku građana i osvojile dosta manje glasova nego prethodni put", kazao je Đelić.

Upitan da li je moguć dogovor o novoj vladi sa koalicijom oko socijalista ukoliko oni potpišu koalicioni sporazum o formiranje gradske vlasti u Beogradu sa radikalima, DSS-om i Novom Srbijom, Đelić je odgovorio da "nema evropske Srbije bez evrpskog Beograda".

"Ne smemo se igrati sa izbornom voljom građana. Beograđani su na prethodnim izborima jasno, više nego ikada svoju podršku dali našoj koaliciji", kazao Đelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.