Đelić: NPI impresionirao Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: NPI impresionirao Evropu

BRISEL - Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da mu se u Briselu najčešće upućuje pitanje kada će biti formirana vlada u Beogradu i da li će biti proevropska.

"Ja sam samo mogao da kažem da očekujem formiranje takve vlade, uz ogradu da dolazim u tehničkom kapacitetu", rekao je Đelić novinarima, posle razgovora sa komesarom EU za konkurenciju Neli Kroes i komesarom za nauku i istraživanje Janezom Potočnikom.

Đelić je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovi sagovornici bili veoma impresionirani Nacionalnim programom integracija (NPI) jer su, kako je rekao "videli da je to jedan ozbiljan poduhvat koji na istinit način prikazuje situaciju u kojoj se Srbija nalazi, ali i ambiciju da je pripremi za ulazak u Evropsku Uniju 2012. godine".

Prema njegovim rečima ovi prvi sastanci pokazuju da je Evropa spremna da sasluša Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.