Đelić: Jača saradnja s Nemačkom

Izvor: B92, 04.Maj.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Jača saradnja s Nemačkom

Berlin -- Božidar Đelić u Berlinu dogovorio saradnju Srbije i Nemačke u domenima energetike, telekomunikacija i lokalne infrastrukture.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić je izjavio za Tanjug da je tokom prvog dana posete dogovoreno da se u Berlinu 24. i 25. avgusta ove godine sastane međudržavna komisija u domenu ekonomije i tehnologije koja se već više od tri i po godine nije sastala.

Takođe, u domenu nauke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dogovoreno da se potpiše jedan međudržavni bilateralni sporazum.

Đelić je dodao da se u Srbiji planira otvaranje ispostave Frauenhofer instituta, koji se sastoji od 57 instituta u Nemačkoj i zapošljava više od 14.000 istraživača.

"Time ćemo unaprediti naše zajedničke naučno-tehnološke odnose i mnogo ćemo više raditi sa Nemačkom koja je i u tom domenu vodeća snaga u Evropi i jedna vodećih u svetu" zaključio je Đelić.

Đelić će se sutra obratiti poslanicima nemačkog Bundestaga, gde će govoriti o napretku Srbije u procesu evropskih integracija i daljim koracima ka EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.