Đelić: DS nije protiv promene Vlade

Izvor: B92, 05.Feb.2010, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: DS nije protiv promene Vlade

Beograd -- Prvu nagradu Fonda Katarina Marić i 1000 evra stipendije za najbolji diplomski rad iz psihologije za 2009. dobila je Marija Branković.

Brankovićeva je nagrađena za istraživanje "Uticaj usklađivanja poruke sa ispitanikovom slikom o sebi na promenu stava". Cilj Fond Katarina Marić je da pruži podršku razvoju istraživanja u psihologiji i to je jedina nagrad te vrste za studente psihologije.

Fond su osnovali 2007. prijatelji porodica Katarine Marić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << psihološkinje, koja je poginula 15. aprila u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao vozač tadašnjeg ministra poljoprivrede Dragana Veselinova.

"To je nešto što je užasno teško razumeti i prihvatiti i preboleti. Na ovaj način mi pokušavamo da nastavimo to što je trebalo da bude njeno mesto u našoj psihologiji. Jer ona je bila na pragu magistartkog rada, bila sjajan student i strašno mnogo obećavala i imala sve desetke na postdiplomskim ispitima i mi pokušavamo da na ovaj način da napravimo taj korak koji ona nije uspela da napravi jer je na taj tragičan način njen zivot prosto presečen", kaže prijatelj Katarine Marić i asistent na Filozofsom fakultetu, Aleksandar Dimitrijević.

Tri najbolja diplomska rada predstavljena su u okviru 16. Naučnog skupa Emiprijska istraživnja u psihologiji na beogradskom Filozofskom fakultetu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.