ĐELIĆ MOLERISAO KOD RAJKA

Izvor: Kurir, 01.Jun.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐELIĆ MOLERISAO KOD RAJKA

Potpredsednik Vlade juče s predsednikom Unije Roma krečio zid na kojem je bila ispisana uvredljiva poruka

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić juče je s predsednikom Unije Roma Srbije Rajkom Đurićem krečio zid na kojem je bila ispisana uvredljiva poruka „J.... vam mater cigansku“, u potpisu Dž. U Sarajevskoj broj 11, u hodniku na četvrtom spratu, uvredljivi grafit napisan je preko dvoja vrata i zida, i tako je naružen hodnik, kao i ulazna vrata prostorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Unije Roma Srbije i susednog stana.

- Uvredljiva poruka napisana je u noći između 29. i 30. maja. Ovo je rukopis poznat svima, isti čovek po celom Beogradu piše uvredljive grafite poput „Tadić Juda“ i „Đilas tajkun“ - rekao je Đurić i dodao da se mora kazniti onaj ko uništava Beograd i zbog čijih grafita u svet odlazi ružna slika o Beogradu i Beograđanima.

Prema njegovim rečima, Dž koje stoji u potpisu znači „ubiti“ i time je pisac dao jasnu poruku svim Romima.

Moler i potpredsednik Vlade Božidar Đelić osuđuje natpis koji je osvanuo u hodniku zgrade u kojoj se nalaze kancelarije Unije Roma Srbije.

- Rajko i ja ćemo danas okrečiti zid koji su huligani uništili, a Vlada Srbije će izdvojiti sredstva za popravku ili zamenu vrata - rekao je Đelić i naglasio da su Srbi i Romi kroz istoriju patili zajedno i da je nezamislivo da u 21. veku oni i dalje pate i budu ugroženi.

Majstori Boža i Rajko prionuli su na posao, uzeli molerske valjke u ruke i prekrečili skandaloznu „umotvorinu“ individue x.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.