Divac: Moramo pomoći mladima ulice

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac: Moramo pomoći mladima ulice

Proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac prodavao je danas u Beogradu ulične novine "Liceulice" zajedno sa mladima ulice, u okviru akcije "Osvojimo Plato", saopštili su organizatori.

"Deca i mladi ulice su radni, lepi i redovno idu u školu, a ove ulične novine im omogućavaju da legalno žive od svog rada. Naše društvo ih mora podržati u ostvarenju njihovih snova i ideja iza 'Liceulice' je pravi način za to", poručio je Divac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Kako se navodi u saopštenju, Divac je sa kolporterima uličnih novina, decom i mladima iz Svratišta za decu ulice, prošetao Knez Mihailovom ulocom i pomogao im u prodaji njihovih novina.

Prisustvo proslavljenog sportiste izazvalo je veliko interesovanje prolaznika, pa su deca uspela da prodaju više desetina primeraka magazina, navodi se u saopštenju i dodaje da će im to omogućiti tople obroke u narednih nekoliko dana.

Novi broj "Licaulice“ posvećen je ekologiji i reciklaži, a pokreće i druge teme s margine društvenog interesovanja, primerak košta 100 dinara, a polovina od toga je zarada mladih prodavaca, dok se preostala suma koristi za dalji razvoj novina i slične projekte.

Ulične novine mogu se kupiti svaki dan na beogradskom Platou, od 17 do 19 sati, kao i na četiri punkta u Novom Sadu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIVAC PRODAVAO ULIČNE NOVINE SA ŠTIĆENICIMA SVRATIŠTA

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010

BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac prodavao je u petak u Beogradu ulične novine "Liceulice" zajedno sa štićenicima Svratišta za decu ulice u okviru akcije "Osvojimo Plato"...Divac je, kako je saopšteno iz "Licaulice", rekao da se oko tih novina stvara čitav društveni...

Nastavak na Kurir...

VLADE DIVAC JE, BRE, LJUDINA!

Izvor: Kurir, 20.Nov.2010, 10:45

Proslavljeni košarkaš još jednom dokazao da osim velike visine ima i veliko srce: pomogao je akciju „Osvojimo Plato“ i prodavao magazin Lice ulice..Vlade Divac je ljudina, rekli su nam mališani koji su samo nekoliko minuta pre toga s njim prodavali svoje novine - Lice ulice...Predsednik Olimpijskog...

Nastavak na Kurir...

Veliko srce Vlade Divca!

Izvor: SamoProvereno.com, 20.Nov.2010

Vlade Divac je ljudina, rekli su nam mališani koji su samo nekoliko minuta pre toga s njim prodavali svoje novine - "Lice ulice". Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, proslavljeni košarkaš i osnivač humanitarne fondacije HOD družio se s klincima iz Svratišta i pomagao im da prodaju novine i...

Nastavak na SamoProvereno.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.