Divac, Jevrosimović i Mišković sa Bajdenom

Izvor: Blic, 21.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac, Jevrosimović i Mišković sa Bajdenom

Na večeru koju je sinoć predsednik Tadić priredio na Andrićevom vencu za potpredsednika SAD i njegovu delegaciju, pozvana je delegacija američke ambasade u Beogradu, sa ambasadorom Kameronom Manterom na čelu, i mnogobrojni predstavnici političkog i javnog života u Srbiji.



Propisana je večernja svečana formalna garderoba: tamna duga večernja haljina i tamno odelo.

Zvanice su zamoljene da dođu najkasnije do 18.30 sati zbog procedure. Zakašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije tolerisano, a večera je počela u 19.30.

Političke ličnosti: Dragoljub Mićunović, Božidar Đelić, Ivica Dačić, Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac, Oliver Dulić, Snežana Malović, Saša Dragin. Pozvani su i bezbednjaci Saša Vukadinović (BIA), Svetko Kovač (VBA), Milorad Veljović (MUP).

Kultura i sport: Maja Vidaković, dizajner, Darko Lungulov, režiser, dr Radojka Vukčević (Filološki fakultet), Vlade Divac (Olimpijski komitet), Andre Ovens (košarkaš Crvene zvezde), Džordan Grin (kvoterbek Vukova).

Nevladin sektor: Sonja Liht, Ivan Vejvoda, Miljenko Dereta, Marko Blagojević, Vojin Dimitrijević.

Gradonačelnici: Dragan Đilas (Beograd), Miloš Simonović (Niš), Igor Pavličić (Novi Sad).

Biznismeni: Metju Perkins („Ju-Es stil"), Veselin Jevrosimović („Komtrejd"), Dejan Cvetković („Majkrosoft"), Stefanos Vifidis („Koka-Kola"), Alkis Kristomou („Pepsi"), Entoni Barnet („Bol pekidžing"), Deni Bejts („Foks"), Majkl Harvej (USAID), Emanuel Kenig („Prajs Voterhaus Kupers"), Danko Đunić (Ekonomski institut), Slobodan Vučićević („Grand"), Miroslav Mišković („Delta").

Za Amerikance na meniju jagnjetina pod sačem

Svečana večera je služena u Predsedništvu na Andrićevom vencu, a na meniju su bili specijaliteti iz cele Srbije.

Pred Bajdenom će se na meniju naći srpsko hladno predjelo - vojvođanska šunka, sremski kulen, užički pršut, sir „selam", mladi sir, kajmak, proja, pogača i „bašta" salata.

Kada je reč o glavnim jelima, zvanice će probati pitice od sira, spanaća i pečuraka, mladu jagnjetinu ispod sača sa mladim krompirom, ajzberg salatu, ćureće medaljone u sosu od vrganja, mešano povrće spremljeno na puteru.

Za desert u skladu sa opredeljenjem za nacionalnu kuhinju, protokol je izabrao šumadijske palačinke sa prelivom od malina. Kada je reč o piću, izbor je pao na belo barikirano vino iz 2006. godine i crno vino „aurelijus".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bajden na Kosovu: "veliki prijatelj"

Izvor: Deutsche Welle, 21.Maj.2009

Potpredsednik SAD Džozef Bajden izjavio je u Prištini da je nezavisnost Kosova nepovratan proces i da će SAD podržati Kosovo u stvaranju demokratskog i multietničkog društva

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.