Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Distanciranje od plakata koji optužuju DSS za prodaju Beograda

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je danas da plakati protiv funkcionera stranke neće omesti DSS da sprovede politiku koja je u interesu Beograda i Srbije.

"Samim tim što su plakati nepotpisani, jasno je da je to čin kukavica koje nisu imale dovoljno hrabrosti da se potpišu i jasno kažu ko stoji iza ovakvih poruka", rekao je Mladenović za agenciju Beta.

Centar Beograda oblepljen je plakatima na kojima su funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << DSS optuženi za prodaju grada.

Na plakatima su fotografije Aleksandra Popovića, Nenada Komatine i Andreje Mladenovića sa natpisom "Oni su prodali Beograd! Pitajte ih pošto!".

Mladenović je dodao da takav način obraćanja najviše govori o onima koji su te plakate lepili i naredili njihovo lepljenje.

"Mi u DSS javno vodimo politiku, obaveštavamo javnost o onome što radimo, s kim pregovaramo i da li smo se dogovorili. Oni koji se kriju i koji na ovaj način šalju poruke iz mišjih rupa, ovakvim postupcima najviše govore o sebi samima", rekao je portparol DSS

Mladenović je naveo da će DSS "nastaviti da vodi svoju politiku u interesu Beograda, i u interesu Srbije", uprkos "ovakvim kukavičkim pretnjama".

G17 plus osudio lepljenje plakata protiv funkcionera DSS

Stranka G17 plus osudila je danas pojavljivanje plakata u Beogradu na kojima se nalaze fotografije funkcionera Demokratske stranke Srbije Aleksandra Popovića, Nenada Komatine i Andreje Mladenovića i natpis: "Oni su prodali Beograd! Pitajte ih pošto!".

"G17 plus smatra da je u demokratskom društvu nedopustivo da se bilo ko na ovakav način diskredituje bez obzira na politiku koju zastupa", navodi se u saopštenju te stranke.

NS: Poziv na svojevrstan linč

Gradski odbor Nove Srbije saopštio je danas da pojavljivanje plakata u centru Beograda sa slikama i telefonima funkcionera DSS-a Aleksandra Popovića, Andreje Mladenovića i Nenada Komatine predstavlja svojevrstan poziv na linč.

Uz naojštriju osudu pojavljivanja tih plakata, Gradski odbor NS navodi da to "može voditi ozbiljnim konfrontacijama u Beogradu i čitavoj zemlji".

Pojavljivanje plakata i najave nekih stranaka i nevladinih organizacija da će demonstracijama pa i najavama ugrožavanja lične bezbednosti političkih protivnika "braniti narodnu volju" u stvari je pokušaj ukidanja demokratskog poretka i uspostavljanja institucija u Srbiji, ocenjuje NS.

DS osudila postavljanje plakata sa fotografijama funkcionera DSS

Demokratska stranka osudila je danas pojavu plakata sa fotografijama gradskih funkcionera Demokratske stranke Srbije koje su osvanule na ulicama Beograda.

DS podseća da mesecima upozorava da je nedopustivo i neodgovorno žigosati ljude prljavim političkim sredstvina na način koji je neprihvatljiv za demokratsko i civilizovano društvo.

"Mi u Demokratskoj stranci najbolje znamo šta znači kada se lica političkih predstavnika prikazuju kao mete na plakatima. Kao što smo oštro reagovali kada su izdajnicima nazivani predsednik Srbije Boris Tadić i funkcioneri Demokratske stranke, tako reagujemo i sada", ističe DS.

"Bez obzira na vrstu politickih odluka koje mogu donositi pojedine stranke i pojedinci, i na činjenicu da se ne slažemo sa politikom koju danas vodi DSS, suprotstavljamo se ovakvom načinu političkog delovanja", naglasila je DS.

SRS: Iza plakata stoje DSS i G17 plus

Srpska radikalna stranka optužila je danas Demokratsku stranku i G17 plus da stoje iza oblepljivanja plakata na kojima su funkcioneri Demokratske stranke Srbije.

SRS je u saopštenju navela da lepljenje plakata sa brojevima telefona funkcionera DSS-a predstavlja "pravi zločin fašističkog tipa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.