Diplomatski status za predstavnike Vojvodine u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatski status za predstavnike Vojvodine u Briselu

NOVI SAD -

Fond Evropski poslovi Vojvodine i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potpisali su sporazum kojim se reguliše pitanje odlasaka predstavnika Vojvodine u kancelariju pokrajine pri Misiji Srbije u Briselu, rekli su danas u tom fondu.

Sporazumom je predviđeno da će budući predstavnici Vojvodine u Briselu imati diplomatski status i radiće pri Misiji Srbije, što podrazumeva da će morati imati i diplomatsko iskustvo ili završenu Diplomatsku akademiju, rečeno je agenciji Beta.

Dokumentom se precizira da će se kancelarija Vojvodine u Briselu baviti povezivanjem vojvođanskih institucija sa evropskim partnerima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.