Izvor: B92, 30.Mar.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomate tri članice Kontakt-grupe s Markovićem i Labusom

Beograd -- Politički direktori ministarstava inostranih poslova Italije i Nemačke Djanpijero Masola i Mihael Šefer, kao i ambasadori Francuske i Nemačke Ig Perne i Kurt Leonberger ponovili su stav o čvrstoj opredeljenosti svojih vlada za brže uključivanje SCG u evroatlantske strukture. U saopštenju Skupštine SCG navodi se, da su predstavnici članica Kontakt grupe izrazili poseban interes za stanje na Kosovu i Metohiji i osudili nasilje nad srpskim stanovništvom u nedavnim dogadjajima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pokrajini.

Predsednik Skupštine SCG istakao je da sve institucije državne zajednice vide rešenje teških problema na Kosovu i Metohiji isključivo političkim sredstvima i da je za to potrebna pomoć medjunarodne zajednice. Šami je upozorio da se "na Kosovu i Metohiji terorističkim aktima sprovodi etničko čišćenje" ocenivši da u pokrajini postoji monoetničko društvo. On je podsetio na 250.000 izbeglica i veliki broj ubijenih ljudi i zaključio da "sve to podseća na stanje u Evropi 1940-ih godina".

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici zemalja Kontakt grupe izrazili su spremnost da pruže pomoć za brže uključivanje SCG u evroatlantske strukture i ocenili da za to treba aktivirati sve snage, pre svega uspostaviti čvrste ustavne okvire i obezbediti puni napredak u ostvarivanju ekonomskih i društvenih reformi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.