Diplomate “kao na traci” u Vladi Srbije: Vučić se sastao sa šest ambasadora (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomate “kao na traci” u Vladi Srbije: Vučić se sastao sa šest ambasadora (FOTO)

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić imao je danas niz odvojenih susreta sa predstavnicima diplomatskog kora u Srbiji. Na sastanak sa Vučićem, u Nemanjinu, došlo je šest ambasadora i bivši američki ambasador u Beogradu Kameron Manter.

09.00 Premijer Vučić sastao se prvo sa ambasadorom UAE Džumom Rašidom Al Daherijem.

Tom prilikom, Vučić potvrdio učešće Srbije na EKSPO 2020. kao prilici da se na najbolji način predstavi u regionu Bliskog istoka. Dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sagovornika izrazila su zadovoljstvo napretkom radova na projektu „Beograd na vodi“, kao jednom od pokretača srpske ekonomije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

10.00 Vučić se sastao sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom.

Dvojica sagovornika su konstatovala da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu, što je potvrđeno i posetom potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Srbiji.

Uspon u odnosima Srbije i SAD potvrđen je i susretima srpskog premijera sa američkim zvaničnicima tokom 71. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Ambasador Skot preneo je premijeru Vučiću da je sve više američkih kompanija zainteresovano za investiranje u Srbiji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

11.00 Usledio je sastanak sa ambasadorom Grčke Elijasom Elijadisom.

Premijer je izrazio očekivanje, u razgovoru sa Ilijadisom, da će poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, koja se dogovara diplomatskim kanalima, doprineti da saradnja Srbije i Grčke dostigne i viši nivo, posebno u oblasti ekonomije.

Ilijadis je konstatovao da su odnosi Srbije i Grčke primer dobre bilateralne saradnje i da se zajedničkim radom mogu unaprediti pitanja od zajedničkog interesa, poput rešavnja migrantske krize i održavanja stabilne situacije na "zapadnobalkanskoj ruti".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

12.00 U podne se Vučić sastao sa ambasadorkom Rumunije Oanom Kristinom Popom.

Premijer Srbije je prihvatio poziv svog rumunskog kolege Dačijana Ćološa da se sastanu u Temišvaru, kako bi i lično dali podsticaj proširivanju saradnje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

13.00 Vučić je razgovarao i sa švajcarskim ambasadorom Filipom Geom.

Srpski premijer je naglasio da Švajcarska nije više samo uzor za primenu dualnog obrazovanja u prosvetnom sistemu Srbije, već pruža i konkretnu stručnu pomoć i podršku, na čemu je veoma zahvalan.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

14.00 Premijer se sastao i sa ambasadorom Poljske Tomašom Njegođišem.

Ambasador Njegođiš je rekao da će mnogo truda tokom diplomatskog mandata u Srbiji uložiti u unapređenje ekonomske saradnje, koja je važna za dve zemlje, koliko i politički odnosi.

On je najavio skoru posetu delegacije poljskih privrednika, upravo radi podsticanja poslovnih kontakata.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je razgovarao i sa bivšim američkim ambsadorom u našoj zemlji, a sada predsednikom Ist Vest instituta Kameronom Manterom.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.