Izvor: B92, 21.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomate bez viza

Beograd -- Vuk Drašković je danas potpisao sporazum o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše sa ambasadorima zemalja Beneluksa.

Ministar spoljnih poslova Srbije uveren je da će Srbiji biti omogućeno da nakon parlamentarnih izbora ubrza pridruživanje Evropskoj uniji. Posebno nakon prijema u program NATO-a Partnerstvo za mir, čvrsto verujem da će Srbija ukloniti hašku prepreku i ubrzano nastaviti pridruživanje EU, što je opredeljenje većine naših građana, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Drašković ambasadorima zemalja-članica EU.

Na pitanja ambasadora u vezi sa budućim statusom Kosova, Drašković je rekao da Srbija insistira na kompromisnom rešenju, koje će uvažiti princip nepovredivosti međunarodno priznatih granica i princip samoopredeljenja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Drašković je istakao da bi svako nametnuto rešenje za Kosovo i Metohiju bilo neprihvatljivo za Srbiju i rizično za stabilnost i prosperitet regiona.

Uz poruku da su građani Srbije umorni od izolacije i uslovljavanja, Drašković se posebno založio za novu, politiku podrške Evropske unije Srbiji, koja bi ojačala tradicionalna proevropska osećanja građana Srbije, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.