Dinkić pokazao svoj stan

Izvor: B92, 25.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić pokazao svoj stan

Beograd -- Ministar Mlađan Dinkić u svom stanu ugostio novinare da bi se lično uverili kako živi. Pozvao i ostale lidere da učine istio.

Posle objavljivanja svoje imovinske karte, ministar ekonomije i lider G17 plus Mlađan Dinkić pozvao je novinare na kafu u svoj dvoiposoban stan na Novom Beogradu, kako bi i lično videli kako živi. Dinkić kaže da živi pristojno i da pripada srednjoj klasi.

Na prvi pogled reklo bi se obična zgrada na Novom Beogradu, sve dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ne pogleda spisak stanara. U stanu na petom spratu Mlađan Dinkić i njegova supruga Tanja čekali su novinare, kako bi im pokazali svoj stan od 68 kvadrata, koji su, kako kažu, kupili na kredit 1991. godine.

"Moram da kažem da mi živimo pristojno i da spadamo u srednju klasu. Čudi me što sad govore 'vidi ih kao siromašni su'. Mi nismo siromašni. Ja sam uvek bio srednja, srednja klasa. I pre nego što sam počeo da se bavim politkom ja sam uvek bio pripadnik srednje klase", kazao je Dinkić.

Zadovoljni su svojim stanom. S njihovim platama nije se moglo više, kažu. Ipak, Dinkićima bi trebalo da imaju bar još jednu sobu, i to zbog muzike.

"Sa ovom platom i ušteđevinom mi bismo mogli da kupimo veći stan. Tanji i meni bi trebala još jedna soba. Evo, dnevna soba nam je puna diskova, u trpezariji su klavijature, u spavaćoj sobi su tri gitare. Tanja i ja slušamo različitu muziku. Ja volim da glasno slušam muziku, a ona tiho", kaže Mlađan Dinkić.

"Pitate nas zašto nemamo veći stan? Mi radimo od 2000. godine po ceo dan, a za to treba vremena. Treba tražiti, gledati... Osim toga mi, na žalost , nemamo dece tako da nismo bili pod pritiskom da se proširimo. Radimo po ceo dan, a ovde dodjemo da prespavamo", kaže Tatjana Dinkić.

Novinari su imali priliku da čuju i najnoviju kompoziciju ministra ekonomonije.

Motiv za to da svoja vrata otvore novinarima je kampanja koju, kako kažu, vode radikali i neki mediji koji za Dinkića govore da je lopov. Oni koji su najviše napadali, sada ćute i kriju svoju imovinu, kaže Dinkić

"Početak ove kampanje nije samo poziv da se preuzme odgovornost za dalju budućnost zemlje, već borba da sačuvam svoj obraz", rekao je lider G17.

Dinkićevi su pozvali radikale Aleksandra Vučica, Dragana Todorovića i Tomislava Nikolića da i oni pozovu novinare na kafu kako bi građani videli kako oni žive. A i Dinkićevi su spemni da ih ugoste.

G17 plus odbacio optužbe SRS-a

Stranka G17 plus saopštila je danas da lider te partije Mlađan Dinkić nikada nije bio umešan ni u jednu aferu i odbacila optužbe Srpske radikalne stranke da je on kroz učešće u korupcionaškim aferama stekao proviziju od 50 miliona evra.

Odgovarajući na optužbe SRS-a, G17 je navela da je Dinkić, zbog neistina o umešanosti u aferu Nacionalne štedionice, ranije tužio generalnog sekretara SRS-a Aleksandra Vučića.

Dodaje se da funkcioneri SRS-a Tomislav Nikolić, Vučić i Dragan Todorović izbegavaju da građanima kažu šta poseduju od pokretne i nepokretne imovine i kako su je stekli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Spadam u srednju klasu

Izvor: Blic, 25.Mar.2008

Ministar za ekonomiju Mlađan Dinkić sa suprugom Tatjanom ugostio je juče novinare u svom dvosobnom stanu od 68 kvadrata na Novom Beogradu, pokazao im sva odeljenja, lođu, poslužio ih kafom i zaključio: „Mi spadamo u srednju klasu, ne smatram da smo siromašni, imajući u vidu ušteđevinu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.