Dinkić objavio imovinsku kartu

Izvor: Blic, 21.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić objavio imovinsku kartu

Većina stranaka koje ulaze u izbornu trku u prvi plan ističu borbu protiv korupcije, ali kada njeni funkcioneri treba da otkriju imovinske karte, nastaje problem. Juče je to prvi učinio Mlađan Dinkić, predsednik G17 plus, odgovarajući javno na pitanje koje mu je „Blic" postavio prethodnog dana. On je pozvao sve stranačke lidere da to učine najkasnije do ponedeljka.



Dinkić je naveo da zajedno sa suprugom ima ušteđevinu od oko 68.000 evra, koja je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslednje tri godine uvećana za oko tri hiljade evra, a u tu razliku nije uračunato 15.000, od naknade štete po sudskoj presudi protiv dnevnog lista „Kurir".

On je saopštio da poseduje i dvosoban stan na Novom Beogradu površine 68 kvadratnih metara, sa lođom od pet kvadrata, kupljen 1991. godine, garažu u istoj zgradi koju je kupio 2000. godine i automobil „pežo 206" star osam godina. Dinkić je precizirao da na računima u bankama trenutno ima 54.130 evra i 7.280 dolara, a njegova supruga ima 9.170 evra.

Dinkić kaže da ni on ni njegova supruga nikada nisu imali račun u stranim bankama u inostranstvu, da ne poseduju akcije, niti vlasničke udele u preduzećima, bankama. On je pozvao funkcionere SRS Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Dragana Todorovića da objave imovinske karte jer su ga, kako je rekao, najviše blatili.

„Da vidimo gde ko živi, a šta ko priča", rekao je Dinkić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.