Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić krenuo u čistku

Dinkić krenuo u čistku

Odluka Vlade Srbije da na jučerašnjoj sednici smeni direktora 'Srbijagasa' Miloša Tomića, inače bivšeg člana Predsedništva G17 plus, deo je ispunjenja obećanja lidera G17 Mlađana Dinkića da će se 'obračunati sa karijeristima i foteljašima' u svojoj stranci.

Vlada Srbije donela je juče odluku o Tomićevoj smeni, a na njegovo mesto došao je Miloš Milanković, dosadašnji član upravnog odbora EPS.

Upućeni u stranačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dešavanja objašnjavaju da je Dinkić zatražio smenu Tomića jer smatra da je funkciju koristio za ispunjenje sopstvenih interesa. Međutim, poznato je i to da je tokom dešavanja vezanih za ostavku Labusa, sadašnji lider G17 plus Tomića procenio kao jednog od ljudi koji su podržavali Labusa.

Tomić je 2004. godine bio kandidat za gradonačelnika Novog Sada, ali nije uspeo da pobedi Maju Gojković. On je i predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba 'Vojvodina NIS'. Svojevremeno je optuživan da je bio u sukobu interesa jer je kao predsednik UO NIS tom klubu navodno odobravao znatna sredstva za dovođenje igrača. Da je u sukobu interesa konstatovao je i Nadzorni odbor NIS.

N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.