Dinkić: Sporazum za dobro privrede

Izvor: B92, 04.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Sporazum za dobro privrede

Mlađan Dinkić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ministar Mlađan Dinkić kaže da je primena Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU važna jer se od Unije očekuje da podrži makroekonomske reforme u Srbiji.

On je rekao da bi bilo neprimereno da Srbija ne počne sa sprovođenjem Sporazuma. "Meni je bilo najvažnije da od 1. januara krene primena Prelaznog sporazuma, s obzirom na to da će on dati i sigurnost našim privrednicima i veću konkurenciju na tržištu, ali i jeftinije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvode za potrošače jer je u uslovima krize veoma važno da roba pojeftini", kazao je Dinkić.

"S druge strane, time ćemo kompenzovati gubitak od carine kroz makrofinansijsku podršku Evropske unije jer smo već nagovestili evropskom komesaru Ferhojgenu da će nam biti potrebno između 400 i 500 miliona evra sledeće godine od EU, što su oni načelno rekli da neće biti problem”, naveo je on.

"Spreman sam da zajedno sa ministarkom finansija i sa gospodinom Đelićem otputujem u Brisel i da ugovorim tu makrofinansijsku podršku, tako da obezbedimo finansiranje ovog deficita, koji je, inače, vrlo skroman i biće svega 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda”, kazao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.