Izvor: B92, 08.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Podrška SPS-a i novi izbori su loša rešenja

Novi Sad -- Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da njegova stranka smatra da podrška Socijalističke partije Srbije manjinskoj vladi ili raspisivanje novih izbora predstavljaju "loša rešenja". "Najbolje rešenje je većinska, ili manjinska vlada uz podršku Demokratske stranke i još jednom ćemo svim silama pokušati da se u narednih nedelju dana postigne dogovor stranaka demokratskog bloka", rekao je Dinkić u intervjuu za novosadski Dnevnik od nedelje. Novi izbori ojačali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi Srpsku radikalnu stranku, ali da bi nakon izbora "iste snage morale da sednu za pregovarački sto" i dogovaraju se oko formiranja vlade. "Izbori bi Srbiji doneli ogromnu ekonomsku štetu jer ako se do kraja marta ne usvoji novi budžet nastaviće se privremeno finansiranje. Biće raskinuti aranžmani sa međunarodnim finansijskim institucijama i nova Vlada će morati da potroši puno vremena da ih obnovi", kazao je Dinkić.

Potpredsednik G17 plus je rekao da bi u slučaju novih izbora trebalo promeniti izborni zakon i uvesti prirodni prag za stranke nacionalnih manjina, ali bez smanjivanja cenzusa sa sadašnjih pet odsto. Dinkić je kazao da ne zna ni za kakve uslove SPS-a za podršku manjinskoj vladi ali i dodao da "može da potpiše" da G17 plus neće učestvovati u vladi koja ne bude sprovodila program njegove stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.