Izvor: B92, 20.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Pobeda ZES-a za prava žena

Beograd -- Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio da će sve trudnice imati naknadu tokom trudnoće u iznosu od 100 odsto plate, odnosno najmanje 30.000 dinara mesečno.

Odgovarajući na telefonska pitanja građana, jedan od lidera koalicije "Za evropsku Srbiju" je rekao da očekuje da će Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju biti potpisan uskoro, da će najviše godinu dana kasnije Srbija postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, a da će do kraja mandata nove vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju ući u Evropsku uniju.

Dinkić očekuje i veći priliv stranih investicija i oko 200.000 novih radnih mesta do kraja mandata sledeće vlade i naglašava da ulazak Srbije u Uniju podrazumeva i daleko veću sigurnost za sve građane Srbije, a posebno za žene.

"Sve trudnice će imati naknadu tokom trudnoće u iznosu od 100 odsto plate, odnosno najmanje 30.000 dinara mesečno, a što se tiče evropskih propisa koji će obezbediti sigurnost", kaže on.

"Mislim da je jako važno da žene koje izlaze na izbore znaju da samo pobeda evropske Srbije garantuje evropske propise u zaštiti prava žena, posebno u slučaju razvoda braka kada će morati da se poštuju standardi da oni muzžvi koji su neodgovorni imaju obavezu da plaćaju alimentaciju za žene, da izdržavaju samohrane majke", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.