Dinkić: Ovaj 1. maj je prekretnica

Izvor: B92, 01.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Ovaj 1. maj je prekretnica

Subotica -- Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić izjavio je, tokom obilaska Sajma zapošljavanja na Paliću, da je ovaj 1. maj prekretnica u razvoju Srbije.

On je najavio da će u naredne četiri godine 200.000 nezaposlenih dobiti posao. Dinkić je potpisao i ugovor o početku izvođenja javnih radova u vrednosti od 20 miliona dinara, o izgradnji vodovodne mreže za održavanje vodozasadnog pojasa u Subotici i drugim manjim infrastrukturnim objektima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U izvođenju ovih radova, posao u narednih tri do šest meseci dobiti 80 nezaposlenih.

Ministar za ekonomiju rekao je novinarima da će prvi novac od prodaje udela javnih preduzeća koja su do sada privatizovana građani dobiti u roku od devet meseci, a sredinom sledeće godine i novac od prodatih javnih preduzeća.

Dinkić je kazao da će se "Telekom", koji će ostati u većinskom državnom vlasništvu, naći na berzi do kraja ove godine ili početkom sledeće, podsetivši da će, nakon šest meseci, građani moći da prodaju svoje besplatne akcije, ukoliko to žele.

"Ako ubrzamo put ka Evropskoj uniji, akcije će biti mnogo vrednije, jer će biti više stranih investitora koji će ih kupovati", dodao je Dinkić.

Na Sajmu zapošljavanja, 18 poslodavaca tražilo je više od 200 radnika različitih struka, kao što su elektro, mašinska, ekonomska, građevinska struka, ali je bilo manje interesovanja za građevinske inženjere i proizvodna zanimanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.