Izvor: B92, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Nemam vremena za suđenje

Beograd -- Mlađan Dinkić se pozvao na imunitet u postupku koji je po privatnoj tužbi protiv njega pokrenuo Bogoljub Karić.

Postupak je pokrenut pred I Opštinskim sudom, a predsednik Pokreta snaga Srbije tuži ministra finansija zbog izjave u kojoj ga je ministar nazvao glavnim demagogom i rekao da Karić priča ono što narod hoće da čuje.

Karić je juče saopštio da državna funkcija i njen imunitet ne mogu biti pokriće za neargumentovane napade i klevete političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protivnika. S druge strane, Dinkić kaže da je protiv njega podneto 15 tužbi, uglavnom za klevetu, a da će na sud tek kada više ne bude ministar.

"Sada imam preča posla. Ne bih mogao da radim svoj posao kada bih se odazivao na sve tužbe za vreme svog mandata. Izuzetak je Verica Barać. Ako me ona bude tužila, njoj sam obećao da se neću pozivati na imunitet", rekao je Dinkić.

Verica Barać je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije i više puta je iznosila tvrdnje o tome da se Vlada Srbije ne bori na pravi način protiv korupcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.