Izvor: B92, 04.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Neću se povući niti ućutati

Beograd -- Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić poručio je u četvrtak lideru Liberala Srbije Dušanu Mihajloviću da se neće povući iz političkog života, niti ućutati. "Nemam nameru da se povučem niti ućutim dok Srbijom upravljaju neprijatelji demokratije poput vas, koji javne funkcije koriste za lično bogaćenje", naveo je Dinkić u otvorenom odgovoru Mihajloviću na jučerašnju ponudu da se obojica povuku, ako se dokažu optužbe koje iznose jedan protiv drugog. "Dobro znate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dokaze protiv vas nikada neće objaviti policija koju vi kontrolišete i sprečavate da profesionalno obavlja svoj posao, niti će vas optužiti tužilaštvo koje je pod kontrolom vlade u kojoj sedite", napisao je Dinkić.

Potpredsednik G17 plus u odgovorou Mihajloviću piše da čvrsto stoji iza rezultata koje je postigao njegov tim u Narodnoj banci Srbije, da je radio odgovorno i posteno i da nema čega da se plaši niti stidi. "Za sve ono što sam radio kao guverner NBS, spreman sam da položim račune". Dinkić je još naveo da i dalje živi u istom dvosobnom stanu u Novom Beogradu, u kojem je bio pre dolaska na mesto guvernera, da vozi isti auto i nema račune i nekretnine u inostranstvu, ali ne želi da menja imovinu sa Mihajlovićem, iako bi na taj način mogao da se "preko noći obogati".

Mihajlović je u sredu predložio da se Dinkić povuče ako se dokaže da je zloupotrebio položaj u vreme dok je bio na čelu Narodne banke Srbije. Ponudio je, takođe, da njih dvojica zamene celokupnu imovinu i naveo da Dinkić treba da prihvati jednu od dve ponude ili da zaćuti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.