Dinkić: Dogovor do kraja marta

Izvor: Blic, 19.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Dogovor do kraja marta

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da bi predsednik Srbije Boris Tadić najkasnije do kraja marta trebalo da odredi mandatara i najavio da je G17 plus spreman da podrži manjinsku vladu stranaka demokratskog bloka ako ne bude postignut dogovor o budućoj vladi.

„Potreban je dogovor i o podeli resora u vladi i o kandidatu za predsednika Skupštine. Ako se o tome ne dogovorimo za nedelju, dve, nikada se nećemo dogovoriti", rekao je Dinkić na sednici Glavnog odbora G17 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plus održanoj u opštini Stari grad.

Dinkić je rekao da G17 plus odbija da Narodna banka Srbije bude uključena u pregovore o budućoj vladi, jer bi time bila ugrožena nezavisnost centralne banke.

Predsednik G17 plus je najavio i da će njegova stranka Demokratskoj stranci (DS) i Demokratskoj stranci Srbije (DSS) u utorak predložiti da novi saziv parlamenta izmeni Zakona o budžetskom sistemu, kojim bi, izuzetno ove godine, bilo produženo privremeno finansiranje do kraja aprila.

Glavni odbor G17 plus je na sednici ovlastio Predsedništvo stranke da odluči o učešću u vladi sa DS, koalicijom DSS-NS i manjinskim strankama, ili da, ako o tome ne bude postignut dogovor, G17 plus podrži manjinsku vladu stranaka demokratskog bloka.

Demokratska stranka Srbije je uverena da će na sutrašnjem tripartitnom zajedničkom sastanku i Demokratska stranka prihvatiti šesti princip oko koga su se usaglasili koalicija DSS-NS i G17 plus, izjavio je Tanjugu portparol DSS-a Andrija Mladenović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.